2013

Detta år gick otroligt fort, o det måste nog varit en utav mina jobbigaste o tuffaste år.. Men o andra sidan har jag lärt mig så mycket detta år, har verkligen lärt mig utav mina misstag o lärt mig att aldrig ge upp. Tvåtusentretton hoppas jag nu på ska bli året då allt förändras, börjar gymnasiet o flyttar här ifrån. Det jag verkligen ser fram i mot! Sista dagen av tvåtusentolv ska jag spendera med mina brudar med tjejmiddag o mys! Jag skulle ha gjort ett inlägg med allt från året, men självklart har jag oturen o har inget internet hemma just nu.. Så detta inlägg kommer från mobilen! Kanske kommer upp i morgon istället, men hur som helst. Önskar er alla ett riktigt gott nytt år! Gör det bästa av kvällen o detta året ska bli så mycket bättre! Massor av kramar.

     

ANSWERS!

Här kommer svaren från era frågor! :) 
 
1. Detta kanske är lite personligt och du behöver inte svara, men du skrev ett inlägg om att du och din pojkvän gjort slut och att ni kanske skulle hitta tillbaka till varandra, tror du att ni kommer göra det som de ser ut nu? :) 
Just då visste jag faktiskt ingenting, vi kommer inte bli tillsammans igen. Det finns många anledningar till det. Jag har gått vidare o lika så har han :) 

2. Hur fixar du dig på morgonen? 
När jag ska gå till skolan brukar jag inte fixa mig så värst mycket, lite puder o concealer o så plattar jag håret :)

3. Favoritaffär?
Nelly eller Bikbok
 
4. Bästa fototips om man ska fota självporträtt? :) 
Att använda fjärrutlösare och reflexskärm! :)
 
5. Du har verkat vara så ledsen förut, varför? Förstår om de är privat :/ 
Ja jag har varit väldigt nere ett tag, det har hänt så sjukt mycket i mitt liv (privata saker). Men det mesta löser sig alltid, jag är ingen person som ger upp. Men jag är tonårig och det kommer en tidpunkt här i livet, när minsta lilla lögn, minsta lilla svek & minsta lilla trauma gör hundra gånger ondare än vanligt. Det händer för mycket & du känner att du verkligen inte orkar något mer.
 
7. kan du göra en video där du gör din morgon rutin! 
Ja det kan jag fixa, jag lägger upp en under nästa vecka! 

8. Kan inte du fota din klass? :) 
Jag har inga bra bilder på min klass.. Men jag har några jag tagit allmänt bara, från en tjejkväll, klassfotot o valborg!

9. Du är sjukt fin! 
Tack så jätte mycket! :)

10. Och sista frågan, vem va du senast kär i?
Jag är kär nu, hihi ;) 
 
11. Är du oskuld? I så fall när förlorade du den?
Tänker jag inte svara på här. 
 
12. Varför är Cicci din bäääästa vän!?
Haha söt du är Cicci som skrivit frågan själv ;) Du är min bästa vän för att du varit med mig sen dag ett, i vått o torrt. Med dig är jag lycklig, min andra halva som alltid hjälper mig upp. Finaste personligheten o med dig får man sig alltid ett gott skratt!
 
13. Kan du visa bilder på din lägenhet?
Har fått den frågan väldigt många gånger nu, Jag bor inte i en lägenhet längre, det blev kaos o funkade tyvärr inte.. Och jag har tyvärr inga bilder från den heller. 
 
14. Har du tagit fotona i header? sjuukt fina! :D 
Bilderna på New york har jag inte tagit, men den i mitten på mig har jag tagit! :) Tusen tack!

15. Hur gammal är du? 
15

16. Har du något djur? :)
Hon gick bort för några veckor sedan, ett Marsvin :( 
 
17. Vad heter du på instagram? 
Aaannnis heter jag där, följ gärna! :) 
Nu när jag fått min Iphone så uppdaterar jag nästan dagligen på Instagram! :)
 

24 DECEMBER

Hann inte uppdatera igår, så jag får önska er med detta inlägg en riktigt God jul! ♥ Åt massa god mat, skrattade, öppnade paket & myste med familjen bara! Hoppas ni fick en bra jul, för det har jag haft :) 
Hann dock inte fota så mycket, så slänger upp två bilder på två favoriter från jul bordet ;) 

NEW PHONE

Har äntligen fått en ny mobil, Fick bli en Iphone 4 för mig, Super nöjd! Har även köpt ett snyggt skal från uffessakerochting.se (länk till skalet)! ♥- Photographs&Editing: Annis (ME)

YOU ARE BEAUTIFUL

Min bästa vän Cicci har skrivit ett sånt sjukt bra inlägg om just det här, att du ska våga vara dig själv. Det är egentligen så sjukt att vara det i dagens samhälle, du får stå imot så mycket. Du är rädd för att inte bli accepterad för den du är, du är rädd för att inte passa in. Det är så sjukt svårt att få ner den här känslan i ord, men min fina vän Cicci har lyckas så enormt bra med det. Innan jag går över till hennes text, så kommer det en liten hälsning från mig till alla er här:
 
You are beautiful no matter what they say. 
 
Du går upp, drar ut något ur garderoben, sminkar dig och fixar håret fast du verkligen inte orkar och verkligen inte vill, men du ska ju, så är det bara. Du vill ju bli omtyckt av de runt omkring, se bra ut liksom. Även om de runt omkring är utseendefixerade människor som bara lägger upp och "gillar" facebookstatusar som ex - "snyggaste som gillar har jag som bakgrundsbild" tjugofyra/sju och du tänker varje morgon att någon dag ska du gå som du är egentligen, med krulligt hår och bleka kinder, men det gör du inte, för du är för feg, så någonstans är du också en del av det hela, det utseendefixerade samhälle som vi lever i, även om du tycker att det är fel. Du är du men du måste ändå gömma dig bakom lager på lager med mascara och puder.
.
När du väl har kommit till frukostbordet och fått i dig en macka men fortfarande är hunrig, då vill du ta en till, men det kanske du inte borde.Du vill äta lite för att hålla dig smal. Du struntar i andra mackan och går iväg för att borsta tänderna istället.
.
På badrummet framför den smutisiga spegeln står du och betraktar ditt ansikte, dina sneda ögon, stora näsa och dina gula, glesa tänder. Du tänker på dina vänner och varför de är så vackra och varför allt är så orättvist.
.
I skolan, första steget innanför entrén, hoppas du lite på att idag händer det något speciellt, något som inte hände igår eller dagen innan, något spännande och kul. Men samtidigt vet du att denna dag kommer bli likadan som den innan och den innan och även den innan den. När du sedan går genom cafeterian som är full av folk, genom korridorerna med människor på varje sida lutandes mot skåpen som alltid har varit i den där tråkiga färgen, så känner du hela vägen att du har folks ögon klistrade på dig.. och vad tänker de då? "Vad har hon på sig?" "varför sminkar hon sig sådär?" "Åh jag som hoppade att hon skulle vara sjuk idag.."
.
Framme vid ditt skåp, när nyckeln inte riktigt går att vrida runt och du måste knuffa dig själv mot skåpet för att kunna öppna det, i samma sekund hoppas du att ingen tittade när du anföll ditt skåp med kroppen. Kroppen med de fula brösten, tjocka låren och magen, kroppen som du hatar och helst slapp se.
.
På mattelektionen när läraren har genomgång förstår du för en gång skull talet som han vill ha svaret på. Du tvekar, är det värt att räcka upp handen, eller är det bättre att låta någon annan svara, för tänk om du har fel. Du vill, men än en gång så är du för feg. Medans du velar fram och tillbaka i ditt huvud så hinner någon annan skrika ut svaret över klassrummet. Svaret som hördes var fel, det vet du. Nu har du chansen att räcka upp handen. Samtidigt som du försiktigt höjer din hand över huvudet hörs en annan röst över klassrummet, som skrek ut rätt svar, samma svar som du har i huvudet och var beredd på att slänga ur dig när läraren uttalat ditt namn, men du lät någon annan ta över det som du skulle ha gjort så bra, igen.
.
Vid lunchen är du hungrig efter att ha struntat i den andra mackan imorse. Det är fiskbullar i matsalen, din favoritmat sen barnsben. Men dina vänner som du egentligen har tröttnat på lite hatar fiskbullar och vägrar att gå till matsalen. Du vill säga att du behöver äta och att du faktiskt tycker om maten som serveras, men såklart är du alldeles för feg för det. Och du tänker att det kanske var lika bra så att du kan hålla dig smal. Ni sitter i cafeterian tillsammans, du och dina "vänner", i bakfickan hittar du en sedel, 20 kronor, du funderar över om du ska köpa en macka för de, du behöver verkligen äta. Men i samma sekund som du reser på dig för att gå till cafeterian för att köpa den där mackan med ost, gurka och sallad så kommer en kompis fram till dig och frågar efter pengar med ett stort leende på läpparna, hen babblar på om att maten är äcklig osv. Du svarar inte men din kompis ser sedeln i din högra hand. Du räcker fram den och nu kommer du inte få äta förens du kommer hem. Sedeln var ju din.. men du var för feg för att säga nej.
.
Lektion efter lektion. Eftermiddagen går alltid lika segt och du vill bara komma hem och äta. Vart du än går eller sitter så tänker du över hur kläderna sitter, hur sminket ser ut och hur håret ser ut när det hänger ner över dina axlar, du undrar om någon bakom dig skrattar åt något och inbillar dig att något är fel. "har tröjan åkt upp, ser man mina trosor?" Du drar i tröjan men den är redan nere över rumpan "Har jag något i håret?" Du drar med handen över håret för att hitta vad du nu söker men hittar inget. Du försöker komma på vad de tittar på, du vänder dig om och ser att det inte sitter någon vid bänken bakom dig. Det var ingen som skrattade.
.
På rasterna ser du alla självsäkra tjejer som springer omkring och skrattar och har kul med varandra. Snygga och modiga tjejer och du förstår inte alls att det bara är ett skal, precis som ditt. På rasten får du reda på att någon som du brukar umgås med har snackar skit om dig, du låtsas att du inte bryr dig men är jävligt ledsen över att allt är falskt. ALLA snackar så mycket skit om sina vänner. Du vill inte vara kvar här längre.
.
På vägen hem måste du kämpa för att hålla tårarna inne men det är lönlöst, du låter de rinna. Bakom dig hör du några killar, du vänder dig om och ser två av dina klasskamrater på cyklar. Du torkar snabbt dina tårar innan de hinner cykla förbi, de hälsar snabbt och drar ett skämt om engelskaläraren som stammar, du skrattar, men skämtet var inte ett dugg kul och skrattet var inte alls äkta. När de har åkt förbi kollar du bakom dig igen, ingen är där, då kan du låta det rinna igen, tårarna. En efter en.
-
När du sätter i nyckeln i nyckelhålet hemma så går det inte riktigt att vrida runt, du knuffar din kropp mot dörren och lyckas få upp den, utan att vara orolig över att någon ska se det. Du sätter dig framför teven, du måste plugga, det vet du. Men just nu orkar du inte bli påmind av skolan. Resten av eftermiddagen spenderar du framför teven med din laptop i knät.
-
Vi middagen frågar dina föräldrar hur skolan har varit, du svarar "bra" utan att ens tänka över det. Det skulle bara vara jobbigt att berätta att allt var åt helvete, som vanligt.
Efter att du länge har stått framför den avlånga spegel i ditt rum i dina underkläder och varit bekymrad över att din kropp knappt får plats inom spegelns gränser lägger du dig under det iskalla täcket. Du börjar gråta igen, ner på dina kinder och kudde rinner salta vattendroppar som tyder på att du är trött på alla idioter som finns runt omkring dig varje dag. Du behöver sova, men du vill inte vakna upp imorgon och vara tvungen att gå dit igen, skolan.
Innan du somnar hoppas du på att morgondagen blir annorlunda på alla sätt. Att alla idioter inte längre är idioter och att lärarna börjar ta tag i hur eleverna behandlar varandra. Men du vet att imorgon kommer vara precis som idag, värdelös.
Välkomna till en osäker tjejs vardag, i alla fall när det gäller mig. Och det suger!
Men hörru, sminka dig inte om du inte vill, det spelar ingen roll, Jag LOVAR dig att du är fin utan smink och utan ett hår som är förstört av plattången.
Jag vet att man "ska vara" smal, sminkad, ha snygga kläder, fint leende, vita tänder, snygg mage och perfekta bröst, men DU är perfekt, inte bara brösten utan hela du är alldeles perfekt som du är.
Ät 10 mackor till frukost om du vill, eller 20, du blir inte "tjock" för det. För det finns ingenting som är tjockt eller smalt eller fint eller fult. Alla är tjocka, alla är smala, alla är fina och alla är fula. Alla är perfekta.
Och om någon tittar på dig så beror det på att du är vacker. Och din fula kropp, den är inte alls ful, den är fantastisk, du måste bara lära dig att acceptera att alla har olika kroppar, men det betyder inte att någon annans är finare är någon annans. Ät lunchen i skolan , skit i om ingen annan gör det, bara ät det om det är vad du vill. Du bestämmer vad du vill och vad som är rätt för dig.
Räck upp handen på lektionerna utan att tveka, det gör ingenting om du skulle ha fel.
Om någon skulle se dina trosor på en lektion så tycker de säkert inte att det är något besvärligt med tanke på hur vacker och fantastiskt du är. Våga vara dig själv.
Och jag lovar dig att om du inte får plats inom spegelns kanter så är det inte för att du är för stor utan för att spegeln är för smal och du står alldeles för nära.
Vi ska inte se ut som pinnar, vi ska inte ha perfekt hy, vi ska inte ha alla rätt på alla prov, vi ska inte sminka oss varje dag för vi är bara tonåringar, fantastiska och naturliga tonåringar som växer och förändras.
 
VÅGA VARA BARA DU!
 
Känner ni igen er? Det gör i alla fall jag. 

KÄRLEK

Du är det vackreaste jag vet, det finaste jag sett ♥

SAKNAR

Nu när det bara är slask o trist väder här i sverige skulle det inte sitta helt fel att ligga i en solstol i turkiet!
Ta mig tillbaka♥
 

ASK ME!

Nu när jag är sjuk har jag all tid i världen o svara på alla era frågor, Ställ era frågor här så samlar jag ihop alla med ett svar i ett inlägg i helgen! FRÅGA FRÅGA FRÅGA ♥

JULEBAK

Älskar tiden före julafton, allt blir så där extra mysigt!Åh, älskar julkänslan ♥ 

JULKLAPPS TIPS

Tänkte tips om en bra sida där ni kan hitta julklappar åt hela familjen o vännerna! Uffessakerochting.se har allt från Iphone tillbehör, smink, smycken, hushålls produkter, ipad tillbehör, skal, djur produkter m.m! Billigt och fri frakt, kolla in om ni hittar något till er själva eller som ni kan ge bort i julklapp! :) Jag beställde nyss ett snyggt iphone skal till mig själv, visar er när det kommit! 
- Sponsrat inlägg.. 

LUSSEBULLAR

Har haft lite jul mys med Mamma och bakat lussebullar :) Är för övrigt sjuk så spenderar dagarna i sängen just nu, där av den dåliga bloggningen! Vi hörs senare, pussar ♥

DREAM

There's gonna be times when people tell you can't live your dreams, this is what I tell them.. Never say never - Justin bieber.

Jag må vara rätt ung, men jag har stora drömmar som jag inte tänker sluta kämpa för. Let haterz hate! 

YELLOW

Så här ser min klänning ut som jag ska ha imorgon på niornas dans, köpt hos Nelly! Nu vet jag bara inte vilka skor jag ska ha till, ska jag ha min guldiga nit klackar eller ett par svarta bara? Kan man matcha gul klänning med guldiga skor eller blir det för mycket? Heeeeelp! 
- Photographs&Editing: Annis (ME) Modell: Annis (ME)

TÄVLINGSDAGS

Kör igång en tävling samarbete med Biggishop.se, där ni har chansen att vinna en valfri vara från biggishop värd 250 kr! För att vara med och tävla ska ni lämna en kommentar med en länk till produkten ni vill vinna. Vill ni ha en dubbelt så stor chans? Då ska ni gilla Biggishop på facebook (länk). Tävlingen avslutas 16/12!Lycka till ♥
 
VINNARE BLEV HANNAH!

IN I DET SISTA

Denna vecka har jag kämpat in i det sista med skolan, gjort prov och lämnat in massa uppgifter eftersom betygen setts nästa vecka. Har kämpat så mycket med det sista nu så igår tog jag äntligen helg och spenderade kvällen framför filmer med BJ glass, behövdes verkligen! Idag spenderar jag kvällen med min fina med film mys idag också :) Vad ska ni göra? ♥
 
 
 
 

VILA I FRID ♥

Minns ni när jag skrev ett inlägg till mitt andra marsvin som dog för ett o ett halv år sen? Idag slutade mitt andra marsvin Madonna att andas.. Hela åtta år har hon levt, hon var min bästa vän när allt var tungt o jag har växt upp med henne. Känns helt sjuk att hon inte finns kvar här längre med mig , det svider men jag hoppas verkligen ni båda två har det bättre där ni nu är! Jag ägnar detta inlägg åt mina små hjärtan som nu båda två är uppe i himlen, Jag älskar er! Vila i frid mitt lilla hjärta ♥
Min sötnos Madonna.. Kommer aldrig glömma er mina små sötnosar. 
 

JULEN FLYTTAR IN

Tiden före julafton måste vara den bästa tiden, allt blir så sjukt mysigt. Jag har precis suttit med familjen min och haft lite julmys med tee och pepparkakor och massa levande ljus. Fortsätter kvällen med att krypa ner i sängen framför en film! Vi hörs imorgon, pussar ♥

REMEMBER THIS

Don't be afraid to do something just because you're scared of what people are going to say about you. REMEMBER THIS, People will judge you no matter what. As long as what you wanna do is good for your life, so don't care much as this your life and bare the risk. ♥

TÄVLING - smyckesförvaring

Var ett bra tag sedan jag hade en tävling för er, så vi kör igång en nu! I denna tävling kan ni vinna en smyckesförvaring från upbrand.se! För att vara med och tävla ska ni,  Gilla UpBrand.se på facebook (https://www.facebook.com/UpBrand.se), Skriva ett inlägg + bild om tävlingen i din blogg och skriv här i kommentarsfältet att du är med och tävlar, och länka till inlägget i din blogg! Vill du ha dubbelt så stor chans att vinna? Då ska du skriva och länka tävlingen även på din Facebook :)
Tävlingen avsluts om 2 veckor, lycka till ♥

FÅNGA DAGEN

 Photographs&Editing: Annis (ME) Modell: Annis (ME)

NEW SHOES

Den 13:e december har min skola niornas dans då alla nior från kommunen samlas och har en dans! Dessa läckra guld skor kommer jag bära då, Skorna kommer från Nelly! Love it ♥